Biografie

Ik schrijf. Over spiritualiteit en de monastieke traditie. Over films. Over literatuur. Over mensen. Over gebeurtenissen. Verhalen, verhalen, verhalen. We zijn toch allemaal nieuwsgierig? Naar de ander, naar het leven… naar wijsheden die de wind murmelend geeft en de zee rollend op onze knieën breekt.

Ik wel. Dat resulteerde afgelopen zes jaar in een stroom artikelen over allerlei thema’s. Af en toe zal ik eens iets daarvan delen op deze site.

Meestal schrijf ik voor kranten, tijdschriften en websites. Twee keer schreef ik een boek. In 2011 debuteerde ik met het boek Hunkeren naar rust – pelgrimeren door de Regel van Benedictus (inmiddels is derde druk). Een jaar later Bid, luister, leef – dichter bij God. Hierin maak ik een van de peilers uit het klooster praktisch voor mensen buiten het klooster: het bidden van de getijden.

Soms raak ik dusdanig geïnspireerd dat ik wil delen. De dominicanen in Huissen geven mij daarvoor gelegenheid. Een paar keer per jaar begeleid ik in hun huis weekendretraites voor jonge volwassenen. Over thema’s die mij bezighouden. Meer weten?

Als journalist  publiceerde ik in NRC Handelsblad, Hp|De Tijd, De Nieuwe Koers, Nederlands Dagblad, Friesch Dagblad, Katholiek Nieuwsblad en de Gelderlander.

Interviews met mij lezen? Zie hier een paar voorbeelden:

Nieuwwij.nl: ‘Al eens met de ander gepraat?’

Katholiek Nieuwsblad: ‘Een oecumenisch boek’