Retraites

In 2017 ga ik de volgende retraites begeleiden:

Van 13 tot 15 januari bij de dominicanen in Huissen. Jongvolwassenen-retraite: kennismaken met de stilte

Behoefte aan rust, stilte en tijd voor bezinning? In dit weekend verkennen we de stilte en verschillende vormen van christelijke meditatie. Er is ruim de tijd om weer helemaal op te laden. Voor jongvolwassenen 20-35 jaar.

Over het programma

Op vrijdag komen we vanuit een misschien wel hectische week aan in de rust van het klooster. We nemen samen de tijd goed te landen en ons te openen voor de stilte. Zaterdag vormt de kern van de retraite. We beginnen de dag met een introductie op de stilte en gaan dan ieder voor zich op een stil avontuur tot de volgende ochtend. We komen enkele keren samen voor een meditatief gebed. Zondag vieren we de eucharistie met de kloosterbroeders en sluiten we na de lunch gezamenlijk het weekend. Zaterdag bidden we in de ochtend en de avond in de kloosterkerk mee met de broeders.

Je kunt je hier aanmelden voor de retraite.

 

Van 10 tot 12 maart bij de dominicanen in Huissen. Jongvolwassenen-retraite: luisteren naar jezelf

Luisteren naar jezelf en de vrede van je hart. Dit weekend gaat om wat jou drijft, kracht en vrede geeft. We keren ons naar binnen en zoeken naar de vrede in ons hart. Voor jongvolwassenen 20-35 jaar.

Even de tijd om het leven van alledag langs je heen te laten gaan. Dit weekend draait om jou. Om wat jou drijft, kracht en vrede geeft. We keren ons naar binnen en zoeken naar de vrede in ons hart. Dat doen we door stil te worden en door meditatieve oefeningen. We proberen de stem van God op het spoor te komen die zegt: ‘wees niet bang’ en ‘mijn vrede geef ik jullie’.

Over het programma

Zaterdag vormt de kern van de retraite. We beginnen de dag met een introductie op de stilte en gaan dan ieder voor zich op een stil avontuur tot de volgende ochtend. We komen enkele keren samen voor een meditatief gebed. Zondag vieren we de eucharistie met de kloosterbroeders en sluiten we na de lunch gezamenlijk het weekend. Zaterdag bidden we in de ochtend en de avond in de kloosterkerk mee met de broeders.

Je kunt je hier aanmelden voor deze retraite.

 

 

Vorige deelnemers over mijn retraites:

‘Voor iedereen die op zoek is naar rust, ontspanning, stilte en verdieping kan ik dit programma aanraden, ongeacht of en waarin je gelooft.’

‘Even alle tijd voor je ziel en diepste levensmotivatie.’

‘Even helemaal niets en toch van alles meekrijgen.’

‘De retraite heeft mij veel inspiratie gegeven, ook op gebieden waar ik het niet had verwacht.’

‘Handvatten en nieuwe inzichten om tot God te bidden en eigenlijk om Hem te danken, loven, prijzen.’

‘Nieuwe manier om God te vinden in het evangelie aan de hand van de vreugde.’